Rappgo

PROJEKT

Plankgolv från Rappgo till Orangeriet!

Projektinformation

Objekt: Orangeriet
Plats: Stockholm
Orangeriet i Stockholm är en grönskande oas där gränsen mellan ute och inne suddas ut. All interiör och alla material är väl genomtänkta och valda med stor känsla för att skapa rätt miljö.

För Melker Andersson är interiören extremt viktig och man ville här ha ett golv som har ett genuint uttryck som förstärker den känsla som restaurangen ger.
Foto: Erik Nissen Johanssen

Ett trägolv med karaktär krävs i en miljö som Orangeriet. Rustikt och gediget.

”I en miljö som Orangeriet måste plankorna ha rätt styrka och tålighet, vilket är ekens signum, samtidigt som de även måste vara vackra, praktiska och följa den mjuka färgsättningen i den övriga interiören”, säger Robert Andersson på Ekenhuset som är ansvarig för golvvalen på Orangeriet.

Ek Chateau från Rappgo är ett vackert golv med en varm färgton och karaktär som lyfter fram träets struktur och ekens mångåriga växtsätt. Den ena plankan är inte den andra lik vilket ger en unik prägel till din miljö. Det är ett händelserikt golv utan att på något sätt dominera sin omgivning och med sin unika färgsättning och variation passar detta golv väl när man vill skapa en känsla för interiör.
Rappgo-projekt-orangeriet-1

GOLVET I DETTA PROJEKT

Ek Mörkaskog Chateau

Det rustika golvet som för tankarna till det medeltida slottet. Tiljorna är smakfullt slitna och behandlade med både olja och lut för att förstärka den gedigna känsla som bara eken efter många års användning kan förmedla.
Rappgo-projekt-orangeriet-golv
Scroll to Top