Rappgo

PROJEKT

Ett gastrohotell i hjärtat av Småland!

Projektinformation

Objekt: PM & Vänner Hotell
Plats: Växjö, Sverige
Arkitekt: Jonas Lindvall
Rum: 74
Byggår: 2014
Beläget i Växjö, i hjärtat av Småland, finner du PM & Vänner Hotel – sannerligen något ”extraordinaire” som fransmännen skulle sagt. Hotellets dekor reflekterar filosofin skog, äng och sjö med materialval som öländsk kalksten och breda plankgolv i ek från de mörka skogarna.
Foto: Åke E:son Lindman

Vi känner oss mycket stolta över att få leverera ytterligare ett plankgolv till ett förstklassigt hotell i Sverige med tydlig internationell prägel.

I samarbete med Jonas Lindvall, huvudansvarig för hotellets design och arkitektur, har Rappgo tillverkat ett avskalat plankgolv med harmoni i struktur och funktionalitet. Inspirationen till golvet bygger på hörnstenarna Skog, Äng och Sjö – som även är den gastronomiska filosofi som ska genomsyra hotellet. Rappgo har tillverkat ett vitpigmenterat ekplank där närproducerad råvara, från småländska skogar, har varit den bärande tanken.

Ett plankgolv av svensk ek beskrivs ofta som det klassiska golvet, där ekens sammanhållna färgskala och vackra mönster kommer till sin fulla rätt. En naturlig sortering ger dessutom plankgolvet ett livfullt och naturtroget intryck. Ekplanken till Gastrohotellet har en bredd på 205 mm och är även utrustad med den populära femte generationens klickfog. Plankgolvet har därmed lagts flytande över samtliga 74 rum och sviter.
Rappgo-projekt-pm-1

GOLVET I DETTA PROJEKT

Ek Mörkaskog Vitvax

Ett modernt golv med starka influenser från dansk arkitektur och design. Tiljornas lugna och harmoniska mönster i kombination med Osmos vitpigmenterade hårdvax går hand i hand med avskalade nordiska inredningstrender.
Rappgo-projekt-pm-golvbild-1
Scroll to Top