Rappgo

PROJEKT

100 åriga almar blir golvplank hos Rappgo!

Projektinformation

Objekt: Växjö stadsbibliotek
Plats: Växjö, Sverige
Tillsammans med Ramnåsa Såg har Rappgo låtit tillverka ett när­producerat almplank med Växjöanor som sträcker sig över 100 år bakåt i tiden. Det var sommaren 2013 som ett beslut fastslog att almarna utanför Växjöbibliotek skulle avverkas och sedermera bli flis för Växjöborna.

Vi märker en allt ökad efterfråga från våra kunder när det kommer till historian bakom golven.

Johan Forsman, ägare av Ramnåsa Såg och Gustaf Rappe på Rappgo, insåg att det borde finnas andra och betydligt roligare sätt att ta tillvara på detta fantastiska träslag än att elda upp det i Växjös värmeverk.

Resultatet blev ett unikt almplank, i en mycket begränsad upplaga, som Växjö kommun återförde till sin rätta miljö – Växjö Stadsbibliotek. Vi märker en allt ökad efterfråga från våra kunder när det kommer till historian bakom golven.

Att kunna berätta om den lokala förankringen eller en begränsad upplaga betyder allt mer för slutkunden och ligger i linje med den ekotrend vi ser i många branscher”, säger Gustaf Rappe på Rappgo.
Rappgo-projekt-bibliotek-1

GOLVET I DETTA PROJEKT

Alm Mörkaskog Mattlack

Ett mattlackat almplank är ett spektakulärt och kompromisslöst golv. Den vilda mönsterformen med tydliga kontraster mellan kärna och ytved gör golvet levande. Ett almplank berättar en historia – om man bara tar sig tid att lyssna.
Rappgo-projekt-bibliotek-golv
Scroll to Top