Rappgo

Om Rappgo

Ett familjeföretag i andra generation

Ett Rappgo plankgolv har anor från svunnen tid. Vi brukar säga att vi har varit i branschen sedan 1635. Ty det var då som vår anfader kom till Sverige och startade skogsbruket Mörkaskog, som fortfarande är hjärtat i vår verksamhet. Idag kan vi stoltsera med marknadens bredaste golvplank av varierande träslag och utseende för hem, hus, gods och gårdar. Trägolv med tidlösa anor och lika modernt då som nu.
Djupt inne i Smålands mörka skogar ligger gården Mörkaskog och vår golvfabrik. Till de här trakterna kom familjen Rappe redan på 1600-talet. Rappgo är idag familjeföretaget som specialiserat sig på formstabila och själfulla flerskiktsgolv i trä. Här tillverkar vi korta serier på beställning och kan därför tillmötesgå vitt skilda förutsättningar och önskemål. Våra vackra trägolv är efterfrågade över hela världen.

“Kan de göra täta parkettgolv så kan väl jag göra lika täta plankgolv”.

(Adolf-Fredrik Rappe, 1967).

Made in Mörkaskog sedan 1967

I 50 år har vi levererat själfulla och noggrant utvalda golv världen över. Varje tilja som skapas i vårt småländska familjeföretag i Mörkaskog har en egen personlighet. Varje tilja berättar sin egen historia som vi för vidare till dig. Att de breda tiljorna blivit vårt signum är ingen slump, vi vill att naturens former ska stå i centrum. Naturen är världens bästa formgivare. Vi behöver bara titta ut från våra fönster här i Mörkaskog för att få det bekräftat. Här blir vi inspirerade. Här finner vi själen i våra golv. När du lägger ett Rappgo-golv kommer du att göra detsamma.
Ett golv grundlägger intrycket hos den som går in i ett rum för första gången, mer eller mindre medvetet. Golvet talar till fler sinnen än man kanske anar: känslan av att gå på det, ljudet av stegen, synintrycketav färg, former och mönster och inte minst doften.
Trägolv doftar och nyansskillnaden mellan de olika träslagen och behandlingarna må vara finstämd, men finns där. Ett golv kan vara anonymt och diskret för att inte dra åt sig uppmärksamhet och istället lämna företräde för övrig inredning. Men golvet kan också vara livfullt och karaktärsfullt och omedelbart framhäva sig själv. Hur det ska vara bestämmer du.

Sveriges bredaste plankgolv

Vad vill du väcka för känslor med ditt nästa golv? Ska det ge ett rustikt intryck och skapa förtroende med sin dignitet, eller ska det spegla framåtanda och kreativitet?

Rappgo ger dig alla förutsättningar att skapa nästa trägolv efter eget huvud. Du utgår ifrån våra sex olika träslag, väljer bredd på tiljorna (upp till 300 mm!), sortering, typ, infärgning och behandling. Kombinationsmöjligheterna blir närapå oändliga!

Scroll to Top