Rappgo

Furugolv

Låt naturen komma in

En genuin furu-parkett har en naturlig aura av skog över sig som få andra träslag kan förmedla. Våra golvtiljor bevarar denna naturliga karaktär samtidigt som vi kan erbjuda pigmenterade ytbehandlingar efter egna önskamål. Våra furugolv hyser svenskt virke rakt igenom och är vår enda produkt som är helt svensk-tillverkad utav svenska råvaror.

Om Furu

Furu är virket från tall som växer i 90-talet olika arter världen över (Pinus Silvestris). Svenska tallar blir mellan 15-30 meter höga med en diameter på mellan 25-50 cm och virket har många användningsområden såsom; snickeri- och konstruktionsvirke (väggreglar, takstolar, dörrar, fönster och diverse inredningar) men även till pappersmassa och båtbyggen.

 

Furen är ett hållfast träslag och därför enkelt att forma till raka och släta ytor som inte faller sönder och flisar sig. Däremot är själva träet i sig väldigt mjukt vilket gör att det kan vara känsligt i olika miljöer. Om man förväntar sig hårt slitage på golven, har husdjur eller barn i leksaks-ålder så är inte ett mjukt träslag att rekommendera. Med Furen är det viktigt att följa de instruktioner som påvisas i våra läggnings-instruktioner. Det är även viktigt för detta träslag att man håller sig inom de föreskriva temperaturerna på golvet, i lokalen samt att den relativa luftfuktigheten ligger inom de tillåtna värdena.

 

Följs inte detta kan det medföra att träet rör sig mer än vad det klarar av och då kan det uppstå repor, torrsprickor, fanérsläpp eller springor mellan brädorna. Denna rörelse är en del av träets naturliga åldrande och inget fel i produkten.

Träslaget kännetecknas av följande egenskaper:

  • Naturlig skönhet. Furu har en naturlig och varm trä-struktur som ger ett rustikt och charmigt utseende till ditt hem. Den ljust gula färgen i furu har en inbjudande och varm atmosfär som, efter önskemål, kan pigmenteras enligt era preferenser.
  • Hållbarhet. Trots att furu inte är lika hård som vissa andra träslag är den tillräckligt robust för att klara av normalt slitage i bostäder. Rätt underhåll kan förlänga dess livslängd betydligt.
  • Lätt att bearbeta. Furu är relativt mjukt att bearbeta vilket gör det enkelt att skära och forma. Detta underlättar i produktionen, golvläggningen och eventuell efterbehandling.
  • Prisvärdhet. Furu är vanligtvis mer prisvärd än många andra träslag vilket gör den till ett ekonomiskt alternativ för den som önskar ett genuint trägolv utan att spräcka budgeten.
  • Lätt att underhålla. Ett lamell-parkettgolv är enkelt att rengöra och underhålla med regelbunden sopning och lätt våt-moppning. Dessutom kan det slipas och behandlas på nytt om det skulle bli för slitet eller repat.
  • Miljövänligt. All furu vi erbjuder är inhemsk och hållbart skördad. Dess snabba tillväxt-takt gör den till en förnybar resurs som inte kräver långa transporter.
  • Som ett mjukare träslag hyser furen naturligt ljudabsorberande egenskaper, vilket erbjuder en tystare och mer behaglig atmosfär i ditt hem.

Sammanfattningsvis kan ett lamell-parkettgolv i furu vara ett utmärkt val för dig som letar efter ett prisvärt, vackert och hållbart alternativ med rustik charm. Som med alla andra trägolv är det viktigt att underhålla det ordentligt för att maximera dess fördelar såväl som dess livslängd.  

PRODUKTINFORMATION

Dimensioner & Sorteringar

Vitvax (utseende är vägledande)

Furu.205

Furu.180

Extra Vitvax (utseende är vägledande)

YTBEHANDLINGAR

Våra Furugolv

Samtliga golv erbjuds i grunden obehandlade. Mot tillägg kan dessa ytbehandlas med Ultramatt Lack (med eller utan pigmentering), Vitvax eller Extra Vitvax. Om man önskar skräddarsydda dimensioner eller ytbehandlingar, vänligen kontakta oss på info@rappgo.se. 

Ultramatt Lack

Vitvax

Extra Vitvax

Scroll to Top