Rappgo

Furugolv

Låt naturen komma in

Ett genuint furuparkettgolv har en naturlig aura av skog över sig som få andra träslag kan förmedla. Våra golvtiljor bevarar denna naturliga karaktär och adderar ljus och modernitet.

Om Furu

Det finns ca 90 olika arter av Tall (Pinus silvestris) i världen. Svenska Tallar brukar bli mellan 15 och 30 meter höga och har en diameter på mellan 25 och 50 cm. Furu är ett mycket vanligt snickeri- och konstruktionsvirke. Det används i många byggsammanhang, t ex till väggreglar, takstolar, dörrar, fönster och inredningar.

PRODUKTINFORMATION

Dimensioner & Sorteringar

Ytbehandling är Lut & Vitolja och endast vägledande

Mörkaskog

Mörkaskog är vår standardsortering och finns representerat i samtliga träslag.

Nordic

Nordic är vårt smalare trägolv och finns representerat i träslagen ek och furu
Ytbehandling är Lut & Vitolja och endast vägledande
EGENSKAPER

Om Furu

Furu är virket från trädet tall som odlas i stora delar av vårt land. Detta är ett mycket användbart träslag som används bland annat till pappersmassa, inredning samt båt- och byggnadsvirke. Furen är ett hållfast träslag och därför enkelt att forma till raka och släta ytor som inte faller sönder och flisar sig, men däremot är själva träet i sig väldigt mjukt. Detta gör att det kan vara känsligt i olika miljöer.
Om man vet med sig att det kommer att vara ett hårt slitage på golven är inte ett mjukt träslag att rekommendera. Med Furen är det viktigt att följa de instruktioner som påvisas i våra läggningsinstruktioner. Det är även viktigt för detta träslag att man håller sig inom de föreskriva temperaturerna på golvet och i rummet samt även att den relativa luftfuktigheten ligger inom de tillåtna värdena.
Följs inte detta kan det medföra att träet rör sig mer än vad det klarar av och då kan det uppstå torrsprickor, fanérsläpp eller springor mellan brädorna. Denna rörelse är en del av träets naturliga åldrande och inget fel i produkten.
YTBEHANDLINGAR

Våra Furugolv

Våra varianter av ytbehandlingar skiftar mellan träslagen och de olika dimensionerna. Du kan även få alla träslag obehandlade. Kontakta din återförsäljare eller oss på Rappgo för mer information.

Ultramatt Lack Mörkaskog, Nordic

Vitvax Mörkaskog, Nordic

Extra Vitvax Mörkaskog, Nordic

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Våra furuplank i miljö!

Scroll to Top